🏰 Hvad var Bautzen II?

Bautzen II var en fængselsbygning i Bautzen, Sachsen, Tyskland. Det blev brugt som et politisk fængsel af det østtyske Ministerium for Statssikkerhed (Stasi).

Fængslet blev bygget i 1904 og blev oprindeligt brugt som en almindelig strafanstalt. Efter Anden Verdenskrig blev det overtaget af det sovjetiske hemmelige politi, NKVD, som brugte det til at fængsle politiske fanger. Fra 1956 til 1989 blev det brugt af Stasi til samme formål.

Bautzen II blev kendt som “Stasi-fængslet” og “det glemte fængsel”. Det blev berømt for sine brutale forhold og torturmetoder, der blev brugt mod fangerne. Mange af de mennesker, der blev fængslet der, var politiske dissidenter og menneskerettighedsaktivister.

📝 Fængslets historie

  • 1904: Fængslet blev bygget.
  • 1945-1956: Det blev brugt af det sovjetiske hemmelige politi, NKVD.
  • 1956-1989: Det blev brugt af det østtyske Ministerium for Statssikkerhed (Stasi).
  • 1989: Fængslet blev lukket efter Berlinmurens fald.
  • 1993: Det blev omdannet til et mindesmærke og museum.

🏢 Fængslets struktur

Fængslet havde en meget streng og disciplineret struktur. Fangerne var under konstant overvågning og blev ofte udsat for fysisk og psykisk tortur. De blev også tvunget til at arbejde i lange timer uden ordentlig hvile eller ernæring.

EtageFormål
KælderenTorturkamre
StueetagenAdministrationskontorer
1. salCeller for fanger
2. salCeller for fanger
3. salIsolationsceller

For mere information, besøg www.bautzen.de.

🕯️ Mindesmærket

Efter murens fald blev Bautzen II omdannet til et mindesmærke og museum. Det er nu et sted, hvor folk kan lære om de grusomheder, der blev begået der, og betale deres respekt for de mennesker, der led under det østtyske regime. Museet indeholder en permanent udstilling om fængslets historie og de mennesker, der blev fængslet der.


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *